Thursday, July 15, 2010

Adolf Hitler : Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar

fajridil.blogspot.com - Apa yang bakal anda baca ini ialah sebuah email yang saya terima dari seorang kawan dari Arab Saudi...saya terjemahkan ke dalam Bahasa Melayu dan saya kongsi bersama anda semua... (azhar abdullah facebook)

Penghormatanku kepada lelaki agung, Adolf Hitler, semoga ada sepertinya di zaman ini...

foto Adolf Hitler : Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar


Aku berbual dengan seorang ahli keluarga yang sedang menamatkan tesis PhD beliau dan aku amat terperanjat apabila beliau nyatakan tesis beliau berkaitan Adolf Hitler, pemimpin Nazi. Maka aku katakan "Takkan dah habis semua tokoh Islam di dunia ini sampai kamu memilih si bodoh ini dijadikan tajuk?"

Beliau ketawa lalu bertanya apa yang aku ketahui tentang Hitler.

Aku lalu menjawab bahawa Hitler seorang pembunuh yang membunuh secara berleluasa dan meletakkan German mengatasi segala-galanya...lalu dia bertanya dari mana sumber aku. Aku menjawab sumberku dari TV pastinya.

Lalu dia berkata : " Baiklah, pihak British telah melakukan lebih dahsyat dari itu...pihak Jepun semasa zaman Emperor mereka juga sama...tapi kenapa dunia hanya menghukum Hitler dan meletakkan kesalahan malahan memburukkan nama Nazi seolah-olah Nazi masih wujud hari ini sedangkan mereka melupakan kesalahan pihak British kepada Scotland, pihak Jepun kepada dunia dan pihak Afrika Selatan kepada kaum kulit hitam mereka?"

Aku lantas meminta jawapan dari beliau. Beliau menyambung : "Ada dua sebab -

1. Prinsip Hitler berkaitan Yahudi, Zionisme dan penubuhan negara Israel. Hitler telah melancarkan Holocaust untuk menghapuskan Yahudi kerana beranggapan Yahudi akan menjahanamkan dunia pada suatu hari nanti.

2. Prinsip Hitler berkaitan Islam. Hitler telah belajar sejarah kerajaan terdahulu dan umat yang lampau, dan beliau telah menyatakan bahawa ada tiga tamadun yang terkuat, iaitu Parsi, Rome dan Arab. Ketiga-tiga tamadun ini telah menguasai dunia satu ketika dulu dan Parsi serta Rome telah mengembangkan tamadun mereka hingga hari ini, manakala Arab pula lebih kepada persengketaan sesama mereka sahaja. Beliau melihat ini sebagai satu masalah kerana Arab akan merosakkan Tamadun Islam yang beliau telah lihat begitu hebat satu ketika dulu.

Atas rasa kagum beliau pada Tamadun Islam, beliau telah mencetak risalah berkaitan Islam dan diedarkan kepada tentera Nazi semasa perang, walaupun kepada tentera yang bukan Islam.

foto Adolf Hitler : Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar


Beliau juga telah meberi peluang kepada tentera German yang beragama Islam untuk menunaikan solat ketika masuk waktu di mana jua...bahkan tentera German pernah bersolat di dataran Berlin dan Hitler ketika itu mennggu sehingga mereka tamat solat jemaah untuk menyampaikan ucapan beliau...

foto Adolf Hitler : Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar


foto Adolf Hitler : Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar


Hitler juga sering bertemu dengan para Ulamak dan meminta pendapat mereka serta belajar dari mereka tentang agama dan kisah para sahabat dalam mentadbir...

foto Adolf Hitler : Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar
Hitler bersama Syeikh Amin Al-Husainiy


Beliau juga meminta para Sheikh untuk mendampingi tentera beliau bagi mendoakan mereka yang bukan Islam dan memberi semangat kepada yang beragama Islam untuk membunuh Yahudi...

foto Adolf Hitler : Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar


foto Adolf Hitler : Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar


foto Adolf Hitler : Sudut Kisah Yang Jarang Kita Dengar
Seorang tentera Nazi melekatkan gambar Mufti Al-Quds


Semua maklumat ini ialah hasil kajian sejarah yang dilakukan oleh saudara aku untuk tesis PhD beliau dan beliau meminta aku tidak menokok tambah apa-apa supaya tidak menyusahkan beliau untuk membentangkannya nanti. Beliau tidak mahu aku campurkan bahan dari internet kerana aku bukan pakar bidang sejarah. Tetapi gambar-gambar yang ada di sini sudah lama tersebar dan semua orang boleh melihatnya di internet.

Aku juga sedaya upaya mencari maklumat tambahan di internet dan berjumpa beberapa perkara :

1: Pengaruh Al-Quran di dalam ucapan Hitler.
Ketika tentera Nazi tiba di Moscow, Hitler berhajat menyampaikan ucapan. Dia memerintahkan penasihat-penasihatnya untuk mencari kata-kata pembukaan yang hebat tak kira dari kitab agama, kata-kata ahli falsafah ataupun dari bait syair. Seorang sasterawan Iraq yang bermastautin di German mencadangkan ayat Al-Quran :

(اقتربت الساعة وانشق القمر) bermaksud : Telah hampir Hari Kiamat dan bulan akan terbelah...

Hitler berasa kagum dengan ayat ini dan menggunakannya sebagai kalam pembukaan dan isi kandungan ucapan beliau. Memang para ahli tafsir menghuraikan bahawa ayat tersebut bermaksud kehebatan, kekuatan dan memberi maksud yang mendalam.

Perkara ini dinyatakan oleh Hitler di dalam buku beliau Mein Kampf yang ditulis di dalam penjara bahawa banyak aspek tindakan beliau berdasarkan ayat Al-Quran, khususnya yang berkaitan tindakan beliau ke atas Yahudi...


2. Hitler bersumpah dengan nama Allah yang Maha Besar

Hitler telah memasukkan sumpah dengan nama Allah yang Maha Besar di dalam ikrar ketua tenteranya yang akan tamat belajar di akademi tentera German.

" Aku bersumpah dengan nama Allah (Tuhan) yang Maha Besar dan ini ialah sumpah suci ku,bahawa aku akan mentaati semua perintah ketua tentera German dan pemimpinnya Adolf Hitler, pemimpin bersenjata tertinggi, bahawa aku akan sentiasa bersedia untuk berkorban dengan nyawaku pada bila-bila waktu demi pemimpin ku"


3. Hitler telah enggan meminum beer (arak) pada ketika beliau gementar semasa keadaan German yang agak goyah dan bermasalah. Ketika itu para doktor mencadangkan beliau minum beer sebagai ubat dan beliau enggan, sambil mangatakan " Bagaimana anda ingin suruh seseorang itu minum arak untuk tujuan perubatan sedangkan beliau tidak pernah seumur hidupnya menyentuh arak?"

Ya, Hitler tidak pernah menjamah arak sepanjang hayat beliau...minuman kebiasaan beliau ialah teh menggunakan uncang khas...


Bukanlah tujuan penulisan ini untuk membela apa yang dilakukan oleh Hitler, tetapi ianya bertujuan untuk menyingkap apa yang disembunyikan oleh pihak Barat. Semoga kita semua beroleh manfaat.




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Related Post




12 comments:

Anonymoussaid...

minta utk dicopy paste..tq

ShutterzGraffix said...

Tuan, saya pun minta izin untuk dicopypaste dalam blog saya ye... cerita ini sungguh menarik hati saya, dan saya ingin berkongsi dengan sahabat-sahabat saya...

Anonymoussaid...

Tuan boleh minta specific sket tak sumber cerita tuan ni.. Thesis PhD di universiti mana, siapa authornya, apa tajuknya etc. Moga2 dengan maklumat2 seperti itu menjadikan kisah2 seperti ini menjadi lebih shahih dan kuat.. Walau apapun, pengajaran dari kisah ini adalah baik dan seharunya diambil oleh semua ummat Islam khususnya...

Anonymoussaid...

Surah Al-Anbiya, ayat 107 bermaksud:
"Dan tidak kami (Allah) utuskan kamu (wahai Muhammad) melainkan untuk menjadi rahmat bagi sekalian alam."

**Rasullulah SAW adalah manusia contoh dan yang terbaik untuk dicontohi.

--Please do some research on Hitler -Illuminati-Mason.

Hopeless_Romantic said...

Salah satu propaganda israel dan AS
iaitu menutup segala info tentang nazi dan deutschland dengan mengungkit holocaust dan apa2 sahaje....

memang benar muhammad saw adalah hero dan pesuruh allah selamanya hingga akhirat

tetapi pandangan hitler kita tidak boleh ditutup mata dengan sogokan barat semata-mata

syida said...

hey salam.sorry for straight forward. but srsly this is urgent . i need to knw more about hitler involvement in islamic world. how can i cntc u? since your saudara has made his phd thingy bout hitler so fosho he got a lot of infos bout him . i want it badly i dun knw where else i can find bout him in this persepective. :D i hope u can help me. plis. n thnk you

dylaroxy said...

saya nk minx izin copy paste yer

Anonymoussaid...

dari mana sumber cerita ini yea??...sudah byk sy baca artikel ini tetapi tidak dketahui smber nya. betul ke sedara awak yg buat PhD tu atau awak pun sbenarnya copy n paste jek artikel ni?

Lucas Stefano said...

Thank you for visiting my blog. I just published a new post, and would be very happy if you visited this one on my blog. The link is: http://lucasmqr2.blogspot.com

abang sulong said...

Salam Saudara Fajridil,
Terima Kasih, satu info yang baik. Mohon izin untuk copy supaya dapat disebarkan kepada rakan-rakan lain.

Roky Patdrizal said...

maaf,,saya ada trbaca pasal sjarah Adolf Hitler ni,,,ada yg menyatakan apa yg dilku kan hitler adalah lakonan semata2,,,ada yg menyatakan hitler tlah mmbunuh lebih dari 6.jutah lebih orang yahudi pada tahu pemerintahnye,,,walhal pada ketika itu orang yahudi tidak mncecah 6 juta orang,,,dan ada lagi,,adolf hitler adalah,kacukan yahudi afrika,,,wallah ulam,,harap saudara bole mengkaji balik,,,assalamualaikum,,,maaf klau apa yg saya baca ini adalah salah,,,

rafki okta said...

Hilter dan nazi adalah suruhan kaum iluminati.

 
© Copyright 2009 Fajridil  |  Template by Asral Enterprise