Monday, May 11, 2009

Nizar menteri besar sah Perak

Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur mengumumkan Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaluddin sebagai menteri besar sah Perak setelah digugurkan jawatan tersebut awal bulan lalu.

Dalam penghakimannya, hakim Abdul Aziz Abd Rahim berkata seseorang menteri besar hanya boleh dipecat melalui undi tidak percaya di DUN, seperti kes Stephen Kalong Ningkan.

Hakim menambah, dalam kes pelucutan Mohamad Nizar, tiada persidangan dewan diadakan untuk meluluskan usul sedemikian.

Mengulas kemenangannya, menteri besar Pakatan Rakyat itu berkata beliau akan menghadap Sultan Perak berhubung penghakiman mahkamah tersebut.

*sumber malaysiakini

*Syukur Alhamdulillah, akhirnya kemenangan berpihak kepada yang selayaknya menang. Takbir!!!! pesan aku kepada MB haram, lain kali jangan nak buat malaysia ni macam kat India sana. kalau ko kemaruk kuasa sangat, pergi lah india sana. buat la sesuka hati ko sbb sana semua boleh. lagi2 lanun macam ko ni, mmg sesuai sgt duduk kat sana.


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Related Post




9 comments:

mat skodengsaid...

takbir!!! menang juga akhirnya..

sharamli said...

alhamdulillah :)

sem0ga beliau menjadi pemimpin yg berlandaskan islam...

Anonymoussaid...

yang benar ttp akan menang
akhirnya...
-wrx-

.Anna. said...

oh really?
uhuhu. saya dah lama tak tengok berita or baca paper even online paper. hehe

anyway, alhamdulillah ;)

SRISUFI said...

الله اكبر

الله اكبر

الله اكبر

Alhamdulillah syukur....

Anonymoussaid...

BN perlu hormat keputusan Mahkamah dan jangan jadi seperti ADUN Pakatan Rakyat terutamanya SIvakumar yang menolak keputusan mahkamah dengan menghalang Zambry dan exco serta 3 adun lompat masuk DUN. Apapun sekarang nak hairan apa? Sultan takkan bubar DUN dan titah buat sidang DUN segera. Speaker Ganeson comfirm terima usul yang akan dibawa untuk UNDI TAK PERCAYA PADA NIZAR. so amacam? makin menarik drama politik perak ni. cayalah. hidop yeop!

penunggu gunung tunggalsaid...

anon 10:33pm

mana dalil kamu kata speaker ganesan tu speaker yg sah? dia dilantik oleh geng BN sebelum sidang DUN dimulakan.

ITU SPEAKER HARAM!
KIH KIH KIH

fajridil adha said...

mat skodeng -->> takbir!! syukur alhd..

sharamli -->> itulah hendaknya. dah Bee eNd riwayat BN..hehe

wrx -->> tu la.menang juga akhirnya..

anna -->> tu la awk,asyik baca surat cinta bf awk je,sbbtu ketinggalan dr isu politik semasa.hehe

srisufi -->> الله اكبر الله اكبر الله اكبر

anon -->> marah nampak, ada hub kekeluargaan ngan ganesan ke? hehe

penunggu gunung tunggal -->> aku sependapat ngan hang.. :)

**~KiKiLaLa~** said...

jap je...dh tukaq balik kan...sian perak..

 
© Copyright 2009 Fajridil  |  Template by Asral Enterprise