Sunday, May 10, 2009

Pencacai Bee eNd Wajib di Rotan!!!

Aku secara peribadi bersetuju dengan dikembalikan penguatkuasaan hukuman rotan ke atas pelajar yang didapati melanggar disiplin, terlibat dalam kes pergaduhan dan buli di sekolah. Sekarang kes yang membabitkan pelajar di sekolah amat parah dan kritikal. Memang patut di rotan je pelajar yang membuat masalah ni. Lagi bagus kalau rotan didepan semua pelajar. Tak perlu nak diberi muka. Bila bagi muka, makin besar kepala nak buat onar. Kononnya mereka la raja yang bebas berbuat apa sahaja.

Tapi aku juga cadangkan agar bukan pelajar sahaja yang dirotan, tapi juga pencacai ameno yang lagi samseng dari samseng-samseng yang sedia ada. Kalau pelajar dirotan dengan rotan buluh, mereka ni patut dirotan dengan kayu cota. Biar pecah tulang punggung tu. Mereka-mereka ni hidup menyusahkan orang saja. Merekalah perompak, pengganas, lanun, penyiksa, peragut dan semuanya lah. Cakap apa saja yang samseng buat, mereka pun buat. Malah mereka jauh lebih teruk lagi.

Mengenai kes kekecohan yang berlaku kat sidang dun perak 7 mei lepas, memang ngam sangat di rotan lanun-lanun tu semua. Sesuka hati mereka tentukan undang-undang. Tuan speaker pun mereka campak macam anjing. Kalau pelajar sekolah buat begitu terhadap tuan pengetua, memang kena campak kat henry gurney la jawabnya. Tapi kalau pencacai Bee eNd ni, nak campak kat mana pun aku tak tau lah. Tak ada tempat yang sesuai nak betulkan balik kepala otak mereka-mereka ni semua. Umpama hidup berzahirkan manusia tapi berbatinkan serigala.



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Related Post




5 comments:

sharamli said...

dulu kt sk0lah penah tgk abg2 seni0r kena r0tan..sian la plk..tp pas kena r0tan..xinsaf jgk..kena tendang sk0lah bru insaf k0t..hu3

sheikh teluk intan said...

Salam Fajridil,

Bagus blog list Fajridil. Dah ada nama Manjung Mari, Shalehudin(dia memang dah musukkan link blog Fajridil dalam blognya dah agak lama. Kalau boleh masukkan blog ISA, Baginda Reformasi yang telah berkunjung ke blog Fajridil. Mereka kawan seperjuangan kita. Ini juga satu penghargaan kita terhadap kesudian mereka melawat blog kita.

Pak Sheikh sekadar beri pendapat. Kita pun akan mendapat lebih ramai kawan dalam perjuangan.

Apa pun tahniah dan teruskan perjuangan!!!takbir!!!!!

Fizz Slicker said...

hmm~ wow~

its hard to decide =/

Dhada said...

Campak ja kat laut ada jerung tu . HAHA

fajridil adha said...

sharamli -->> tak insaf sbb rotan tu xcukup power.hehe

salam tuan sheikh -->> sy dah masukkan list mereka. harap2 tak luntur smgt memperjuangkan keadilan.takbir!!

fizz slicker -->> susah sbb fikiran dh dikusutkan.

dhada -->> jerung pun xnak kat mereka2 tu. hina tul mereka2 ni kan.hehe

 
© Copyright 2009 Fajridil  |  Template by Asral Enterprise