Thursday, May 28, 2009

Fuck You!!
Fuck you!!! Itulah maksud yang cuba disampaikan kanak-kanak tersebut terhadap seorang pengemis tua. Walaupun masih kanak-kanak, tapi secara jelas ia sudah menunjukkan betapa biadapnya kanak-kanak tersebut.

Begitu juga lah sikap pemimpin dan kebanyakkan ahli kerajaan 1Malaysia sekarang ini. Sudah tiada lagi rasa hormat. Malah tindakan mereka lebih biadap dari lanun-lanun dan rejim zionis. Undang-undang pun dicabul sesuka hati dan berkali-kali banyaknya. Umpama mat rempit merogol seorang gadis secara beramai-ramai. Walaupun tahu tindakan itu salah dan berdosa, tapi demi memuaskan nafsu serakah yang menggila, apa sahaja mereka sanggup lakukan. Bila sudah puas, mereka kata pula mereka lah hero. Hero kerana berjaya mencabul dengan ganasnya. Senyum umpama kambing pun terpampang di muka yang mereka rasakan cukup tampan. Walaupun banyak yang mengeji dan mengutuk, tapi mereka tidak merasakan apa-apa. Itulah akibatnya bila hati sudah tertutup, pemikiran sudah terbalik, nafsu mengatasi akal, bekerja untuk wang dan bukannya bekerja untuk rakyat seperti yang diwar-warkan.

Aku teringat ketika mendengar khutbah jumaat minggu lepas, yang mana ia menceritakan tentang corak kehidupan, pemerintahan, kemajuan atau kemunduran negara pada masa akan datang bergantung kepada muda remaja masa sekarang. Jika dilihatkan kepada muda-mudi masa kini, aku secara peribadi amat khuatir bagaimana agaknya keadaan negara kita pada masa akan datang. Mengapa aku khuatir? Jawapannya mudah, remaja masa kini lebih mengutamakan hiburan dan pembelajaran yang lebih terarah kepada budaya barat. Pendidikan agama sudah mula dipinggirkan. Bagaimana agaknya keadaan sesebuah negara bila ditadbir oleh mereka-mereka yang tiada pegangan agamanya dalam Islam.

Aku harap agar kekhuatiran aku itu tidak terjadi kerana apabila ianya berlaku, tentunya malapetaka untuk semua. Jadi kepada kanak-kanak dan muda remaja di luar sana, pertingkatkanlah pengetahuan anda semua tentang ajaran Islam kerana apabila pegangan Islam itu kuat, rahmat Allah juga akan turun dengan limpahnya..

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Related Post
6 comments:

sharamli said...

susah kal0 dpt pemimpin yg emimpin anak buah x berlandaskan islam...

SRISUFI said...

Hurmmmm....salah siapakah ini?

`kamu sihat kah?

Dhada said...

Wahh dasyat kanak-kanak zaman skarang ;o

fajridil adha said...

sharamli -->> tu la psal. mana tau 1 ari nnt awk jd pemimpin, jdlah pemimpin yg bpegang pd ajaran Islam ye :)

srisufi -->> pertama sekali, salam rindu dariku buatmu ^_* . salah siapa? ada byk faktornya. pjg kalau nak dijelaskan :)

dhada -->> zaman akan datang xtau la cmne perangai diorg.

sharamli said...

0k..insyaallah..sbb dulu kit0rang penah dpt ketua klas 0rang siam..
kal0 klas lain..ketua klas tlg bacakan d0a..kit0rang?
plik ngn guru klas sbb ap bdk tu yg dipilh sdgkan budak lain sum0 melayu...

fajridil adha said...

mgkin cikgu awk tu dah kena bomoh siam kot.hehe

 
© Copyright 2009 Fajridil  |  Template by Asral Enterprise