Wednesday, July 8, 2009

Toyo Yang Toyol

Rumah Dr Khir Toyo

Rumah Dr Khir Toyo

Rumah Dr Khir Toyo



SHAH ALAM, 6 Julai : Adun DAP dari Sekincan, Ng See Lim, mendedahkan hari ini, istana umpama resort di Jalan Suasa 7/1L dekat sini adalah milik bekas Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Dr Mohd Khir Toyo.

Beliau mendedahkan, istana Khir itu dibina diatas tanah seluas lebih 50,000 kaki persegi atau 1.17 ekar.

Beliau mempunyai dokumen dari Jabatan Tanah Negeri yang menunjukkan Khir membeli lot seluas 31,794 kaki persegi dengan harga RM2.9 juta manakala lot satu lagi bersais 20,427 kaki persegi dengan harga RM900,000.

Dia juga mendakwa, istana dalam pagar tinggi itu dibina dengan kos melebihi RM20 juta.

"Saya ingin mendapat penjelasan Dr Khir, yang mana adalah seorang doktor gigi sebelum menjadi MB selama lapan tahun, dari mana beliau dapat wang sebanyak sekurang-kurangnya RM24 juta itu," kata Ng See Lim dalam kenyataannya.


** semalam aku nak ulas perkara ni tapi tak ada mood pulak. sebabnya aku alergik dengan toyol bernama toyo. bila tengok rumah yang mengalahkan istana, lagi meluat aku kat toyol seekor ni. duit-duit rakyat yang hilang selama ni memang sahla dah dicuri oleh toyol ni. patutlah pawang-pawang pun susah nak kesan sebab toyol ni lagi power dari toyol-toyol yang lain. toyol lain pawang-pawang boleh jumpa dengan cara batin, tapi toyol seekor ni tengok dengan cara batin tak jumpa-jumpa. dah penat jampi serapah di baca tapi tak jumpa-jumpa juga. rupa-rupanya toyol seekor ni ada di dunia realiti. boleh dikatakan ni raja segala toyol. toyol lain duduk dalam botol tuannya. tapi toyol yang seekor ni ada rumah mengalahkan istana. kerja untuk rakyat konon. padahal kerja merembat harta rakyat. apa punya pemimpin pun aku tak tahu lah. tapi aku pelik, kemana perginya suara pendekar-pendekar, hulubalang-hulubalang, panglima-panglima kerajaan UBN yang kononnya membela nasib rakyat. kenapa semua membisu? takut tembelang sendiri terbuka ke? bila ada pemimpin PR yang kaya sikit, bukan main bising mulut kamu semua. cakap pemimpin PR makan duit rakyat la, ini la, itu la. tapi bila orang kamu sendiri yang buat tahi, semua senyap. pemimpin apakah ini? bekerja dan berkhidmat untuk rakyat atau bekerja merembat harta rakyat?




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Related Post




11 comments:

sharamli said...

tgk cite t0yol je la...HU3

@deyLL@ said...

mane la tau tu memang duit dia sendiri kot..blakang umah dia ada lombong emas ke..mane la tau..kan2.emosi sungguh kamu hari ini..hehe

atok said...

da name pon toyol.
mmg pakar la rembat2 duit neyh.
haha

helena's said...

totol memang curik duet kejenye.hehe

cik intanurulfateha said...

.ade buat bisnes sndiri kot
.MLM ke huhu
.x pun harta pusaka
.hee x baek tau buruk sangka
.sabar tau
.namo emosi2 :P

Anonymoussaid...

dah resmi BN makan duit rakyat..
tp org still jugak tak sadar2 keadaan nie.
"hidup tuan guru, takbir!"
-wrx-

baby girl said...

salam singgah


saya dah updet blog pergilah tenguk

Dhada said...

e-toyol .. :P

SRISUFI said...

Salam awak....

hehehe....rumah yang cantik belum menjamin cantik dan bahagianya penghuni rumah tersebut kan?

sihat?

balqissy said...

*diam*

fajridil adha said...

sharamli -->> tgk citer toyol, lama2 kita plak jd toyol. hehe

adeylla -->> tul gak tu. xtau gak kan.tp org kaya xckp umah yg dia beli dgn hg 24 juta tp dia ckp 3juta je. cmne plak tu? ^_*

atok -->> ni king og toyol. hehe

helena -->> toyol curi duit je. yg ni songlap duit sekali. toyol biasa xpandai songlap, king of toyol je pandai.hehe

cik intannurulfateha -->> tu la, xbaik buruk sangka. tp sbb terlampau baik sangka la toyol2 makin giat merembat duit org. sbb semua sangka baik aje. ^_*

wrx -->> ape leh wat, rakyat dah termakan dgn SUAPAN bn. tu yg tongong aje.

baby girl -->> ok. nnt sy singgah. siapkan dulu roti kosong 2, teh tarik 1 n air suam ok.hehe

dhada -->> eee toyol.. hehe

srisufi -->> salam sygku..

rumah yg cantik kena ada bini yg cantik. br ngam.hehe. bila kita nak kawin ni? ^_*

sy alhd sihat. selagi awk sihat, sy pun turut sama sihat. leh gitu? hehe

balqissy -->> diam-diam, jgn bgtau org.hehe

 
© Copyright 2009 Fajridil  |  Template by Asral Enterprise