Thursday, December 2, 2010

Advertlets Scam?

foto Advertlets Scam?

Advertlets Scam?

fajridil.blogspot.com - Aku adalah salah seorang blogger yang memasang iklan Advertlets didalam blog. dari pembacaan aku tentang Advertlets didalam blog-blog lain, ramai yang mengutuk pengiklanan Advertlets didalam blog mereka.

Antara kata-kata kutukan mereka adalah seperti :

* Advertlets Tak Bayar Blogger Kecil
* Advertlets Cheat Scammer
* Advertlets Penipu
* Putus Asa Dengan Advertlets
* Advertlets Is A Scam
* Advertlets, You are Fired
* Advertlets Is A Big Scammer
* Advertlets Suck
* Advertlets Kanasai
* Advertlets Bayar Singaporean Sahaja

dan kutukan yang paling popular adalah :

* Advertlets Scam

Komen aku secara peribadi, Advertlets Bukan Scammer seperti yang dinyatakan oleh ramai blogger tersebut. Cuma kadangkala pembayaran dari pihak Advertlets ni agak sedikit lewat sehingga para blogger yang memasang iklan Advertlets di blog mereka merasa tertipu dengan keadaan tersebut. Andai kata ada rasa sabar didalam hati mereka, pasti mereka akan mendapat pembayaran oleh Advertlets.

Kalau mereka sudah cash out earning dalam account Advertlets tapi setelah lama menunggu pembayaran masih tidak diterima, ringan-ringankanlah tangan tu untuk memberi mesej kepada pihak Advertlets di :

info@advertlets.com atau telefon di no : 03-78049282

Kalau tak pun, bolehlah hantar mesej peribadi mengenai masalah di akaun Advertlets anda di laman Facebook empunya Advertlets iaitu Josh Lim di url ->> http://www.facebook.com/thejoshlim

Atau boleh hubungi beliau di http://josh.my/ dan melalui laman Twitter di http://twitter.com/joshlim

Tanya masalah yang anda hadapi dengan memberi kata-kata yang baik. Pasti mesej anda akan dilayan dengan baik juga. tapi kalau anda maki hamun dan kutuk-kutuk, macam mana nak selesai masalah anda tu. malah mungkin akaun anda akan di blacklist dari akaun Advertlets tersebut.

Akaun aku di Advertlets juga lambat dijelaskan pembayarannya. tapi lambat bukan bererti tak dapat. Aku pernah mendapat pembayaran dari pihak Advertlets dan baru sahaja sebentar tadi pihak Advertlets menghantar mesej kepada aku bahawa baki pembayaran sebanyak RM 700 lagi akan dibayar sebelum akhir bulan ini.

Nasihat aku kepada blogger-blogger lain yang merasa tertipu, janganlah cepat melabelkan sesuatu tu sebagai Penipu, Big Scammer atau sebagainya. cuba jadi orang yang lebih sabar kerana orang yang sabar selalu untung.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Related Post




6 comments:

PutraRocker said...

hahhaha..pakai nuffnang sudeh

samsularifin said...

saya pon tgah try advertlets ni tgok ok je earning die memang lagi cepat dari nuffnang tapi lom dapat bayaran lagi yela...baru je join 2 hari kan...Pelajar 17 Tahun Dagang Tubuh Cuma RM10

Anonymoussaid...

memang depa ta kan bayap punya. dah dua tahun aku tunggu haram tak dapat..lagi2 melayu.. kalau engko cina mungkin lain

Redlomo said...

let try www.nufftag.com

Jutawan4all said...

make money from u blog with cpm ads network http://www.cpmtag.com/signup.php?id=dollarking

redlomo said...

make money from u blog with cpm ads network http://www.nufftag.com

 
© Copyright 2009 Fajridil  |  Template by Asral Enterprise