Tuesday, September 21, 2010

Model Berbogel di London Fashion Week

foto Model Berbogel di London Fashion Week


Model Telanjang Bulat di London Fashion Week

fajridil.blogspot.com - Designer, Charlie Le Mindu mencetuskan kontroversi di acara "London Fashion Week" kerana menampilkan para model yang bertelanjang bulat di atas catwalk.

Seperti dilaporkan Daily Mail, para model itu hanya memakai kasut but tumit tinggi warna pink, topi, beg, wig, dan tanpa memakai pakaian yang menutupi tubuh mereka.

Bagi seorang pembuat wig, itu satu-satunya cara untuk mendapatkan perhatian atas karyanya, iaitu aksesori rambut yang dikenakan para model.

foto Model Berbogel di London Fashion Week


Dalam satu adegan yang mengingatkan kita pada kisah klasik "Pakaian Baru Kaisar" itu, banyak fashionista yang tidak tahu harus mengarahkan pandangan mereka ke mana.

Pereka Model kelahiran Perancis itu baru memperkenalkan jenamanya setahun lalu, tetapi sudah mampu menarik perhatian.

foto Model Berbogel di London Fashion Week


Dia juga dikenali melalui wig berbentuk menara Eiffel. Ciptaannya juga dipakai Lady Gaga. Penyanyi yang terkenal melalui lagu Poker Face itu pernah memakai penutup kepala berbentuk bunga mawar hitam besar ketika meninggalkan sebuah hotel di London.

Tahun lalu di acara yang sama, Charlie Le Mindu menyakitkan hati para aktivis hak asasi binatang kerana melancarkan penutup kepala yang menutupi seluruh wajah yang dibuat dari tikus asli dan bangkai tikus besar.

"Lebih baik membuat mereka (pengerat haiwan itu) indah daripada memberikan mereka kepada ular," kata designer berusia 24 tahun itu ketika ditanya mengenai respon masyarakat atas karyanya.

Charlie Le Mindu lahir di perkampungan Perancis, dia belajar menata rambut di Vidal Sassoon dan Toni and Guy sebelum beralih ke wig dan membuka studio di kawasan Shoreditch yang trendy di East London yang menjadi trademark nya saat ini.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Related Post
2 comments:

foredi gel said...

waduh, kok disensor ya. kalo saya yang nonton mungkin cuma lihat modelnya aja

Anonymoussaid...

mantep!!

 
© Copyright 2009 Fajridil  |  Template by Asral Enterprise