Saturday, September 25, 2010

Bayi Mati Tercekik

foto Mati Tercekik Susu


Bayi Tiga Bulan Mati Tercekik Susu

fajridil.blogspot.com - Berita, "Bayi Tiga Bulan Mati Tercekik Susu" di Kosmo pada hari ini menimbulkan pelbagai rasa dalam diri aku ni.

Ada rasa sedih, terkilan, marah dsb. tapi kes bayi atau kanak-kanak meninggal dunia di pusat jagaan kanak-kanak bukannya perkara baru di negara ini.

sebelum ini sudah banyak kali diberitakan di media massa mengenai kejadian sebegini. tapi mengapa masih tiada kesedaran di pihak ibu bapa yang menghantar anak-anak mereka di pusat jagaan tersebut?

mengapa sukar sangat hendak menjaga anak-anak sendiri?

berbagai alasan yang diberikan jika ditanya soalan sedemikian. tapi percayalah, anak-anak lebih terdidik, bertanggungjawab dan menghargai ibu bapa yang menjaganya sejak kecil. jangan salahkan anak-anak bila sudah dewasa kelak, mereka pula menghantar ibu bapa mereka ke rumah orang-orang tua.Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Related Post
1 comments:

nurul said...

nak buat macamana, bila husband n wife kerja, taska la tempat yg dihantar, atleast berlesen....takde parent yang tak nak jaga anak sendiri....keadaan memaksa...suppose pihak taska n pengasuh yang alert...parent hantar anak kat depa n beri tanggungjwab, kepercayaan untuk jaga anak dorang untuk cari rezeki, secara tak langsung beri rezeki n pendapatan pd dorg...so harus la take note...

 
© Copyright 2009 Fajridil  |  Template by Asral Enterprise