Saturday, January 1, 2011

Pelakon Faizal Yusof Meninggal Dunia

foto Pelakon Faizal Yusof Meninggal Dunia


Pelakon Faizal Yusof Meninggal Dunia

fajridil.blogspot.com - Pelakon Faizal Yusof meninggal dunia kira-kira 1.45 tengah hari ini di Pusat Rawatan Islam (Pusrawi), Jalan Tun Razak di ibunegara akibat serangan jantung.

Faizal, 32, dikatakan pengsan di rumahnya di Anjung Villa Bandar Baru Sentul di sini kira-kira 9 pagi akibat serangan jantung sebelum dibawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan.

Faizal dikenali kerana lakonannya dalam beberapa drama bersiri di televisyen seperti Tiramisu dan Manjalara.

Allahyarham meninggalkan seorang isteri, Rosmunira Rashid, 27, yang sedang mengandung lima bulan.

Allahyarham pernah berkahwin sebelum bercerai dengan penyanyi Siti Nordiana dan dikurniakan seorang anak lelaki, Mohd Rayyan Nakhaie, 2 tahun sembilan bulan.

Abang pelakon itu Shaiful Yusof, 34, yang ditemui di Tingkat 3, Unit Rawatan Rapi (ICU) Pusrawi, berkata jenazah akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Batu Muda, Batu Caves pukul 10 pagi esok.

Antara artis yang dilihat menziarah jenazah Allahyarham di hospital ialah pelakon Abby Abadi, Sharifah Amani, Liyana Jasmay, Amyza Adnan dan Pierre Andre.

Sementara itu Abby Abadi yang ditemui, berkata kali terakhir beliau berjumpa dengan Faizal adalah bulan lepas ketika mereka bermain futsal di Bukit Jalil.

"Dia seorang yang amat kelakar dan terkenal dengan sikap gila-gila dia. Ramai-ramai kawan yang pergi, dialah yang paling saya terasa kehilangannya," katanya yang pernah berlakon bersama Allahyarham dalam drama Manjalara di TV3.

- Bernama


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Related Post
2 comments:

armouris said...

takziah dan al-fatihah! info tentang serangan jantung di SIHAT SELALU - Bagaimana Serangan Jantung Terjadi

Anonymoussaid...

i'd like to take a automobile insurance firm to small claims court? The insurer firm rejected my claim, (I would take the responsible driver to small claims sadly I've got no address to serve them or send a demand letter). One another driver was at fault however his insurance company states there is actually a difference in our statements so they really have to use the word of their insured vs. my word. I do believe they acted in negative belief and did not perform a proper investigation would this manifest as a valid claim in small claims court? I would like to carry the the culprit drivers insurance provider (not my own) to small claims with the damages to my car.

 
© Copyright 2009 Fajridil  |  Template by Asral Enterprise