Thursday, July 2, 2009

Aku Tak Bersalah

Aku Tak Bersalah

adoi, entah kenapa seminggu dua ni aku layan feeling sorang-sorang. dengar pulak lagu-lagu tangkap lentok. sampai aku pun melayang-layang kononnya aku lah yang sedang berada di alam percintaan. kuat betul penangan lagu-lagu rock kapak negara kita ni. kali ni aku nak masukkan lagu dan lirik band Pearl - Aku Tak Bersalah. dari liriknya, seperti ada persamaan dengan kisah cinta aku masa dulu-dulu. masa muda-muda remaja dulu. bila ingat-ingat, macam-macam pengalaman aku. ada yang suka, ada duka. tapi hubungan aku tu berawal dengan kedukaan dan berakhir dengan kesedihan melampau. wah, macam tragik sangat je bunyinya kan. tapi itulah realitinya. ok, berbalik kepada lagu ni, aku yakin ramai yang tau dan suka lagu tersebut. jadi kepada sesiapa yang belum ada lagu tu, aku sediakan link untuk download sekali ye. selamat mendengar.

** jangan sedih atau menangis pulak bila dengar lagu ni. hehe ^_*




Lirik - Pearl - Aku Tak Bersalah

Sepanjang percintaan penuh cabaran
Dugaan kutempuhi redha
Tetapi terpaksa cinta
Berakhir di sini

Telah berulang kali sengaja kau ulangi
Kesilapan sama serupa
Setia di depan mata
Curang di baliknya

Memang benar tanpa kusedari
Dalam diam hatiku pedih
Lantaran sikapmu melukakan
Mengguris hati dan perasaan
Rupa-rupanya kasih sayang darimu
Dusta semata

Seandainya detik dan waktu
Dapat kuputar kembali
Ingin sekali lagi rasanya
Untuk kujatuh cinta semula
Namun yang pasti bukan dengan mu
Yang penuh palsu

Bukan sengaja aku menyakiti
Dirimu yang tak mungkin memahami
Erti kejujuran sebenar di dalam bercinta
Janganlah pula aku disalahkan
Kiranya kau diburu kekesalan
Tangis di akhirnya tak bermakna

Sepanjang percintaan penuh cabaran
Dugaan kutempuhi redha
Terpaksa ku biar cinta
(Tetapi terpaksa cinta)
Berakhir di sini

Terpaksa kubiar cinta berakhir di sini

Pearl - Aku Tak Bersalah

DOWNLOAD MP3 VIA MEDIAFIRE | DOWNLOAD MP3 VIA 4SHARED




Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

Related Post




17 comments:

SRISUFI said...

Salam..

=)

hehehehe

mat skodengsaid...

apsal ko senyap je selama ni? bz ke bro? pasal lagu ni, memang masyukkk beb. lirik dia pun ley tahan dahsyat gak. betul cakap ko, lagu rock kapak negara kita ni memang mantapsss abiss.

Dhada said...

Hi lama ta dengar kabar :P

fiza_sensei said...

ni kira tengah mood melayan jiwa la ni ^_^

Anonymoussaid...

mood retro ke beb? huhu

fajridil adha said...

srisufi -->> salam syg..hehe..

mat skodeng -->> aku senyap sbb sibuk ngan majlis perkahwinan aku. hahaha.. gurau je la. aku ada keje sket. ko suka gak ke lagu ni? huhu

dhada -->> sy membawa diri. merajuk sbb awk xnak kawin ngan sy. hehe ^_*

fiza_sensei -->> tu la psal. ngah dlm mood jiwa-jiwa. tp bkn khalid mohd jiwa.hehe

anon -->> tu la psal. muzik retro sinar fm.. ^_^

eiza in the house.. said...

best2..
membuai2 perasaan nie :)

belianegarasaid...

pagi jumaat diserikan dengan lagu jiwang.huhu.

fadzlisaid...

thanks bro.. aku dah dload lagu ni. nak layan jiwang jugak.hehe

Anonymoussaid...

sabar bro. yg dah pergi biar jer la pergi..
-wrx-

maleeksaid...

hancur hatiku.wakakaka

kokonatsaid...

sedih dengar lagu ni.

helena's said...

sedih..

ego789 said...

pnh gak dengo lagu the pearl tu..
pergghh..mmg syahdu..tp ms kt sekolah dulu larr..
ngeee...jgn jiwang2 sgt k..!!

fajridil adha said...

eiza in the house -->> jgn layan jiwang sgt. nnt mengalir plak air mata.hehe..

belianegara -->> pagi yg indah. amik feel dulu. hehe

fadzli -->> sila2. dload je. jgn malu2.

wrx -->> yg pergi takkan kembali..

maleek -->> hampa hatiku.hehe

kokonat -->> lg sedih bila aku yg nyanyi.hehe

helena -->> sedih dan pilu.huhu

ego789 -->> oooo,masa sek dulu rajin bcinta eh. ni mesti luas pgalaman ni. mesti juga penah tinggalkan kekasih hati kan.hehe

missmysarasaid...

sudah2 la tu mr faj oi...benda yg lamer usah dikenang...keep moving forward...mr faj sepatutnye mendoakan kebahagiaannye...amin...^-^

nard elainy said...

erm...sdih..sdih

 
© Copyright 2009 Fajridil  |  Template by Asral Enterprise